Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
 
Χαιρετισμός του Επισκόπου μας Χαιρετισμός του Επισκόπου μας
 
Τά τελευταῖα νέα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 200ΕΤΗΡΙΔΟΣ 4 ΜΑΡΤΥΡΩΝ:

6η ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διοργανώνει την 6η Έκθεση Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού, Κοινωνικο-Θρησκευτικής Ζωγραφικής, Ξυλογλυπτικής-Μαρμαρογλυπτικής και έργων με Μολύβι και Κάρβουνο, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου από την 28η Μαΐου έως και την 1η Ιουλίου 2024.

 

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ανακοινώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, 29ης Μαΐου 2024, και από ώρας 20.30, στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, θα τελεσθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον πνευματικό επιστηριγμό των μαθητών που θα διαγωνισθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

 

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΑΛΛΟΥ

 

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΟΣΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΟΥ

 

Ενημερωτική Ημερίδα στα πλαίσια του έργου

TUI Field to Fork Greece


Θέμα:

Αναγεννητική Γεωργία & Βιώσιμοι Διατροφικά Προορισμοί.

«Ο ρόλος των εκκλησιαστικών γαιών στον αναγκαίο μετασχηματισμό των συστημάτων παραγωγής τροφής. Μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες.»

 

Tο Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024,στο χώρο των Παλαιών Στάβλων της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου,και ώρα 10.00-13:00,θα διεξαχθεί ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Αναγεννητική Γεωργία & Βιώσιμοι Διατροφικά Προορισμοί».

 

 

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Μάϊος 2024

Υπό την ηγεσία του Πανοσιολογιωτάτου Μεγάλου Ιεροκήρυκος κ. Παναρέτου (Ψαραύτη), συνοδευομένου υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Βίκτωρος Kopucu και του Οσιολογιωτάτου Γέροντος του Κελλίου των Αρχαγγέλων της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος κ. Χρυσοστόμου, φιλοξενήθηκε για μία εβδομάδα, στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», τριακονταμελής όμιλος προσκυνητών, με καταγωγή από διάφορες χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Γαγκαουζία, Μολδαβία), από την Ενορία Αγίου Ανδρέου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου της Ρωσόφωνης Παροικίας της Κωνσταντινουπόλεως.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ

κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟ

24 Μαΐου 2024

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 24ης Μαΐου 2024, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών του κόμματός του και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής, επισκέφθηκε, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

 

 

Η ΕΟΡΤΗ

ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

20 και 21 Μαΐου 2024

Το απόγευμα της Δευτέρας, 20ής Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως Ρεθύμνης.

 

 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

20 Μαΐου 2024

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και το Γυμνάσιο Γαζίου Δήμου Μαλεβιζίου Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησαν μια όμορφη επετειακή εκδήλωση, κατά την οποία μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Γαζίου παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο σχετικά με τη ζωή των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων και τραγούδησαν παραδοσιακές μαντινάδες που συνέθεσαν οι ίδιοι, υπό την ευθύνη της θεολόγου καθηγήτριας του σχολείου κ. Βασιλικής Ιορδανίδου.

 

 

ΟΙ ΤΙΜΙΕΣ ΚΑΡΕΣ

ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ

ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ

ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

19 Μαΐου 2024


Το πρωί της Κυριακής, 19ης Μαΐου 2024, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου, εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή η 58η Επέτειος της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, από την Βενετία στην Κρήτη.

 

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

13 έως 15 Μαΐου 2024


Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στη Λάρισα και μετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την Εορτή του Πολιούχου Λαρίσης, Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, του Θαυματουργού και Μυροβλύτου.

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

website powered by HOTSoft.gr - κατασκευή ιστοσελίδας