Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΥΜΠΕ
ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

Άγιος Ιωάννης ο ΕρημίτηςΜε μια όμορφη προσκυνηματική οδοιπορία το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Κουμπέ έκλεισε μια ευλογημένη χρονιά. Μια χρονιά που τα παιδιά του Κατηχητικού μας Σχολείου έτυχαν ιδιαίτερης τιμής, πατρικής αγάπης και ευλογίας από τον φιλόστοργο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευγένιο αφού ήταν εκείνα που υποδέχθησαν την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κον. Κον. Βαρθολομαίον κατά την επίσημον επίσκεψην στην Ι. Μητρόπολή μας (2 & 3 Σεπτεμβρίου 2012). Τόσον εις την Επισκοπικήν Οικία εις το λόφο του Τιμίου Σταυρού αλλά και κατά την αναχώρησιν της Α.Θ.Π. βρέθηκαν μαζί με τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου όπου με κλάδους ελαίας και κρατώντας σημαιάκια με το έμβλημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποχαιρέτησαν την Α.Θ.Π. και έγιναν μέτοχοι της ιδιαιτέρας Πατριαρχικής Του αγάπης και ευλογίας (Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγ. Γεωργίου Αρσανίου). Τούτες οι μοναδικές και ανεπανάληπτες Πατριαρχικές στιγμές που σημάδεψαν τις παιδικές ψυχές τους θα μείνουν παντοτινά χαραγμένες στο πολύτιμο βιβλίο των αναμνήσεών τους. Και οφείλουμε διά πολλαπλή φορά να εκφράσουμε και δημόσια το ευχαριστώ της καρδιάς μας προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευγένιο.

     Στον όμορφο Νομό Χανίων τα παιδιά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Οδηγητρίας Κυρίας Γωνιάς όπου εκεί ξεναγήθηκαν στον εντυπωσιακό καθολικό και στο καινούργιο της Μουσείο από τον Ιερομόναχο π. Χρύσανθο Τσαχάκη ο οποίος σπουδάζει την Ιατρική επιστήμη και έχει την καταγωγή του από τις Βρύσες Αμαρίου. Με απλά λόγια μας μίλησε για τον Ορθόδοξο Μοναχισμό που αποτελεί την καρδιά της Ορθόδοξης Πνευματικότητος και μας τόνισε χαρακτηριστικά ότι το Μοναστήρι δεν πρέπει να το βλέπουμε ως αρχαιολογικό μνημείο η «Μουσείο» αλλά ως ιερό χώρο μοναχικής και ενθέου ασκήσεως. Στη ξενάγησή μας στο καινούργιο μουσείο εντύπωση μας έκανε η εικόνα με την ευλογία των πέντε άρτων από τον Κύριο αλλά και η εικόνα του Αγίου Νικολάου έργα γνήσιας της Κρητικής Σχολής του 15ου αιώνα. Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα κάτω από την δροσερή κληματαριά της Ι. Μονής με το λουκούμι, την παγωμένη λεμονάδα και την κρητική ρακί και τα αλμυρά φιστίκια.
     Βγαίνοντας από την πύλη του Μοναστηριού σε σύντομο χρόνο βρεθήκαμε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Τούτο το πνευματικό που ίδρυμα που οραματίστηκε και ανήγειρε ο μακαριστός μεγάλος Ιεράρχης πρ. Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος Γαλανάκης και η λειτουργία του που άρχισε το 1968. Βασική αποστολή της Ακαδημίας όπως μας τόνισε ο επιστημονικός συνεργάτης αυτής Θεολόγος κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος είναι η διαλογική μαρτυρία και η λειτουργική διακονία της Ορθοδοξίας στον κόσμο που φεύγει και στον κόσμο που έρχεται. Τούτο το πνευματικό ίδρυμα έχει την κανονική αναφορά του στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου αλλά τελεί κάτω από την υψηλή πνευματική επιστασία και σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο παλιό και σύγχρονο συνεδριακό κέντρο 730 θέσεων, προσκύνησαν την εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου φωτιστών των Σλαύων, περιηγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης το «Φως» με τους 20.000 τόμους βιβλίων αλλά και το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων με τα 8.000 είδη του από τα οποία τα 116 είναι ενδημικά και φυτρώνουν μόνο στην Κρήτη.
     Το μεσημέρι επισκεφθήκαμε το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτη που βρίσκεται στη θέση Μαραθοκεφάλα κοντά στο χωριό Σπηλιά του Δήμου Κολυμβαρίου. Ένα σπήλαιο πλούσιο σε σταλαχτίτες και σταλαγμίτες όπου στο κέντρο του υπάρχει Αγία Τράπεζα, αλλά και λαξευτή υπόγεια δεξαμενή όπου από ένα μοναδικό σταλακτίτη σταγόνα – σταγόνα μαζεύεται το άγιασμα που ο Άγιος θαυματουργικά με το ραβδί του τον χτύπησε. Τούτο το Σπήλαιο του Αγίου ανέδειξε ένας φωτισμένος λευίτης που έζησε κοντά στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κισάμου και Σελίνου Κυρό Ειρηναίο για 35 χρόνια ως Αρχιερατικός του Επίτροπος ο π. Ευάγγελος Σφακιανάκης. Τούτος ο δυναμικός πατέρας κατόρθωσε να χτίσει ξενώνες αλλά και όμορφη τραπεζαρία για την φιλοξενία των προσκυνητών. Στην τραπεζαρία αυτή πήραμε το μεσημεριανό δείπνο μας αλλά και την ευλογία του γέροντα που παρά το προκεχωρημένο της ηλικίας του βρέθηκε κοντά μας και μας νουθέτησε πνευματικά με τα πατρικά λόγια της σοφίας και αγάπης του. Και αν ο π. Ευάγγελος έσωζε ψυχές με το ιερό του Επιτραχήλιον αξιώθηκε από τον Κύριο να δει τον εκλεκτό υιό του Εμμανουήλ να σώζει τις ζωές πολλών αδελφών μας μέσα από το διαδίκτυο ως Διευθυντής της Διώξεως του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρίσκεται στην Αθήνα.
     Αφού πήραμε την ευχή του γέροντα βρεθήκαμε στο όμορφο ακρωτήρι στα Bowling Center όπου οι μεγάλοι απολαύσαμε την θέα του κόλπου της Σούδας (αραβική λέξη που σημαίνει τυφλός όρμος) μαζί με τον καφέ μας και τα παιδιά μας χάρηκαν το παιχνίδι με την ψυχή τους. Έτσι έκλεισε μια πλούσια και ευλογημένη κατηχητική χρονιά. Καλό Καλοκαίρι!!!

Εκ του Κατηχητικού Σχολείου
Αγίας Φωτεινής Κουμπέ Ρεθύμνου

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες