Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

 «ΑΦΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΧΕΣΘΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕ»
(ΛΟΥΚΑ ΙΗ’ 16)

 

 Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στο Επισκοπείο η πρώτη συνάντηση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής για την λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

 

 Η συνάντηση είχε σκοπό την ανάθεση του σπουδαίου αυτού έργου από τον Μητροπολίτη μας και συγχρόνως την αποδοχή και την υπόσχεση όλων των μελων της ότι θα εργασθούν με αγάπη, με ιεραποστολικό ζήλο και φόβο Θεού, ούτως ώστε το νέο εκκλησιαστικό έτος, σε όλες τις Ενορίες όχι μόνο της πόλεώς μας, αλλά και στις Ενορίες των όμορφων χωριών της Μητροπόλεώς μας, να λειτουργήσουν κατηχητικά σχολεία, αφού η κατήχηση είναι το κυρίως ποιμαντικό έργο της εκκλησίας και όχι πάρεργο. Τα παιδιά μας θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν την πίστη μας για να μπορέσουν συνειδητά να ακολουθήσουν τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, και να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας, που τόσο πολύ τα χρειάζεται. Όχι μόνο λοιπόν να τα αφήσουμε αλλά να τα βοηθήσουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε να πλησιάσουν και να γνωρίσουν Εκείνον που γι’ αυτά και για εκείνους που τους μοιάζουν ετοίμασε τη Βασιλεία Του.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευγένιος ανέθεσε την εποπτεία αυτού του έργου στον Πρωτ. Δημήτριο Αμπανάβα ως Πρόεδρο της Επιτροπής του Κατηχητικού έργου της Μητροπόλεώς μας που αφορά τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, με συνεργάτες τον π. Εμμανουήλ Καμαρίτη, τον π. Δημήτριο Τσακπίνη, τον διάκονο π. Ευάγγελο Ζαφειρόπουλο, την κ. Δέσποινα Πετρούλη, την κ. Φλώρα Καρνιαβούρα, την κ. Στέλλα Βαβουράκη, την κ. Ειρήνη Κλάδου, την κ. Ελένη Μπαγκάκη, την κ. Αλεξία Μαναράκη, και τον κ. Δημήτριο Σαραντίδη.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες