Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΙΕΡΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

31ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε την 30 και την 31 Ιουλίου 2018 στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητός Της, ενημερώθηκε δε από την Αντιπροσωπεία Της για την πρόσφατη συνεδρίαση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για σημαντικά θέματα της Τοπικής Εκκλησίας.

 

Η Ιερά Σύνοδος, αναφέρθηκε με βαθειά οδύνη στα τραγικά γεγονότα των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής και τέλεσε Συνοδική δέηση, κατά την έναρξη των Συνοδικών εργασιών, για την ανάπαυση των ανθρωπίνων θυμάτων. Μέσα σε αυτή την θλιβερή κατάσταση, το Πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας μας, προβάλλει ως παρηγορία και στήριγμα προς όλους τους ανθρώπους, όπως υπήρξε πάντοτε απαντοχή και ελπίδα για το Γένος μας σε δύσκολες καταστάσεις.

 

Μέσα στο βίωμα αυτό της Θεομητορικής προστασίας και παρηγορίας, η Ιερά Σύνοδος με ομόφωνη Απόφασή Της, απέστειλε Συνοδική Εγκύκλιο σε όλες τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Μεγαλονήσου Κρήτης, για την τέλεση δεήσεων, καθ᾽ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου, υπέρ αναπαύσεως των μαρτυρικώς τελειωθέντων στην Αττική και ενισχύσεως των εμπερίστατων συνανθρώπων μας από την καταστροφή αυτή. Η Παναγία βίωσε τον πόνο του Σταυρού του Υιού Της, γεύθηκε όμως πρώτη την ελπίδα και τη χαρά της Ανάστασής Του.

 

Μαζί με τα παραπάνω, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όλες οι Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Μεγαλονήσου να αναλάβουν κατάλληλες πρωτοβουλίες για τη συλλογή χρημάτων, φαρμάκων, τροφίμων και άλλων απαραιτήτων ειδών, προκειμένου η Εκκλησία Κρήτης να στηρίξει έμπρακτα τις ανάγκες των πληγέντων συνανθρώπων μας.

 

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος, εν όψει της ευλογημένης περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, εύχεται σε όλους τους ανθρώπους της Μεγαλονήσου να διέλθουν με υγεία και πνευματική καρποφορία τις ημέρες αυτές και να εορτάσουν τη μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Εκ της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

της Εκκλησίας Κρήτης

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες