Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, το Σάββατο 6 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος, ιερείς, μοναχές, γονείς και φίλοι, παρακολούθησαν τη γιορτή του Κατηχητικού μας, η οποία ήταν μεστή υψηλών νοημάτων και μηνυμάτων. Το θέμα της ήταν η μετάνοια, το κύριο χαρακτηριστικό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά και το βασικό ζητούμενο της ζωής κάθε χριστιανού.

 

Στα θεατρικά δρώμενα «ζωντάνεψε» ο κατεξοχήν άγιος της μετανοίας, ο Τίμιος Πρόδρομος, που βαπτίζοντας πιστούς, μάς κάλεσε να μετανοήσουμε, γιατί πλησιάζει η Βασιλεία των Ουρανών. Στη συνέχεια, ακούσαμε έναν εγκληματία να ομολογεί συντετριμμένος τον φόνο που είχε διαπράξει και τελικά να βρίσκει ειρήνη στην ψυχή του. Είδαμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε γονυκλισίες κάθε βράδυ, ζητώντας από τον Κύριο των Αγγελικών Δυνάμεων να έρθει βοηθός μας. Παρακολουθήσαμε την προσπάθεια ενός αγγέλου να ανακαλύψει το πολυτιμότερο πράγμα στη γη, διαπιστώνοντας πως τα δάκρυα της μετανοίας είναι ό,τι σημαντικότερο, καθώς μ΄ αυτά εξαγιάζεται η ψυχή. Αυτό μας τόνισε κι ο Άσωτος υιός, θυμίζοντάς μας πως πάντα υπάρχει ένας Πατέρας διατεθειμένος να μας συγχωρήσει. Σ΄ αυτόν τον Πατέρα, είπε με όλη της θέρμη της ψυχής του ένας άλλος μετανιωμένος «αλλοίμονό μου, αν δε μετανοήσω, τη δακρυσμένη αγάπη Σου πώς να την αντικρίσω;».

 

Στη σκηνή εμφανίστηκε ακόμα κι η πόρνη που έσπευσε να αγοράσει μύρο, για να συναντήσει τον ψυχοσώστη Σωτήρα της. Τέλος, το θεατρικό δρώμενο με τον ληστή μάς θύμισε εκείνον που με τη μετάνοιά του, την τελευταία στιγμή «έκλεψε» τον Παράδεισο. Έτσι, τα παιδιά προσκάλεσαν τους παρευρισκόμενους να συνεργαστούν και να κάνουν «διάρρηξη» στον Παράδεισο κι ευχήθηκαν να χαρίζει ο Θεός σε όλους τη μετάνοια.

 

Ο Επίσκοπός μας συνεχάρη θερμά τα παιδιά για την υπέροχη προσπάθειά τους, τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στην εκκλησία και τους υπεύθυνους  του θεάρεστου έργου της Κατήχησης του Ιερού Ναού. Έχοντας στην αγκαλιά του τα μικρότερα παιδιά της συντροφιάς μας τόνισε πως η μετάνοια θα πρέπει συνοδεύεται κι από την προσπάθειά μας να αναζητήσουμε τη χαμένη αθωότητά μας, να μοιάσουμε σ΄ αυτούς τους μικρούς αγγέλους και, τελικά, να κερδίσουμε τον Παράδεισο.

 

Από τους υπευθύνους του Κατηχητικού Έργου

της Ενορίας

 

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες