Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ

ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΤΑΛΗΣ-ΜΠΑΛΗ

ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΡΑΚΙΑΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

   Το εσπέρας της Δευτέρας 13ης Αυγούστου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προέστη της καθιερωμένης μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου, όπου θα παραμείνει κατά το διήμερο του πανηγυρικού εορτασμού της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

   Εκατοντάδες θεοτοκόφιλοι πιστοί, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχαν στη λιτανευτική πομπή, οι οποίοι, κατά μήκος του Βορείου Οδικού Άξονα (Εθνικής Οδού), καλύπτουν πεζοί μια απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων συνοδεύοντας με ευλάβεια την Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος.

   Στην λιτάνευση συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί, μεταξύ των οποίων ο Παν. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ο Παν. Αρχιμ.  Πορφύριος Αουάντ, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας, και ο Παν. Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή.

   Μετά την άφιξη της Ιεράς Εικόνος στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Χάρακα τελέσθηκε ο Εσπερινός και η τελευταία Ιερά Παράκληση του Δεκαπενταυγούστου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες