Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον
Οικουμενικον Πατριαρχείον

 

 

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Στον ιστορικό πρώην Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αθηνών, στην Αγία Ειρήνη της οδού Αιόλου, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, τελέσθηκε θεία λειτουργία καθώς και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ρεθύμνιου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού Χαρκιανάκη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών και Ηγούμενου της Μονής Πεντέλης κυρίου Ιωάννου, πλαισιουμένου από τον Ρεθύμνιο Αρχιμ. π. Διονύσιο Χαμαρακη, τον προϊστάμενο του ναού π. Θωμά  και τους ιερείς του ναού.

 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πολλοί απόδημοι Ρεθεμνιώτες της Αττικής προσήλθαν να προσευχηθούν υπερ. της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, ύστερα από κάλεσμα του ιστορικού Συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», κατόπιν σχετικοὐ αιτήματος των οικείων του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.

 

Κατά την διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης ο πρόεδρος του συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής κ. Γεώργιος Βλατάκης είχε μεριμνήσει, όπως πάντα για κάθε εκδήλωση, για την άρτια και με σεβασμό οργάνωση, όπως άρμοζε στον άξιο Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.  Παραστάθηκαν δύο ενδεδυμένα παλληκάρια  με κρητική ενδυμασία αποδίδοντας την αρμόζουσα τιμή στον μακαριστό Ιεράρχη.

 

Στην ιστορική μνήμη όλων καταγράφηκε και προστέθηκε το τελεσθέν ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Αυστραλίας Στυλιανού καθώς ο επιβλητικός  ιστορικός ναός της Αγίας Ειρήνης στην κυριολεξία αποτελεί ορθόδοξο στολίδι στην αισθητική και την μεγαλοπρέπεια του οποίου υποκλίνεται κάθε απαιτητικός επισκέπτης πολιτισμικών μνημείων, αλλά και είναι συνυφασμένη με αδαμάντινες ιστορικές μνήμες του λαού μας , αφού σε αυτόν πραγματο-ποιήθηκε η πρώτη δοξολογία της απελευθέρωσης την 25-3-1838, αλλά και η εξόδιος ακολουθία του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. 

 

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο ομοτ. καθηγ. Παν. Αθ.κ. Γεώργιος Γαλίτης, ο π. πρύτανης κ. Ιωαν. Παλλήκαρης με την συζ. του Βαρβάρα Τερζάκη εμφανώς συγκινημένοι, η ψυχή της αρχαίας Ελεύθερνας Καθηγ. Νίκος Σταμπολίδης , ο διευθ. Του ιδρύματος Νίκου Δασκαλαντωνάκη κ. Δημ. Στεμπίλης, οι Αρεοπαγίτες Γ. Χλαπουτάκης και Μ. Κουτελιδάκης, η ερίτιμος κα Ελένη Κεφαλογιάννη, το ζεύγος Χαράλαμπου Πραματευτάκη, ο Μάκης Μιχαλάς, ο επιτ. Προεδ. ομοσπ. Αμαριωτών Στέφανος Αντωνακάκης,  αντιπροσωπεία μελών του συλλόγου αποφοίτων της σχολής Χάλκης με επικεφαλή των καθηγ. κ. Στάθη Γιαννή, η κα Λίτσα Χατζηφώτη  από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,σύσσωμο το ΔΣ του συλλόγου Ρεθυμνίων της Αττικής, κ.α.. Στο γνωστό καφέ «Ερμείον» δόθηκε η λεγόμενη  μακαρία.

 

Ο πρόεδρος κ. Γ. Βλατακης και τα μέλη του  ΔΣ του συλλόγου μας εύχονται να είναι αιωνία η μνήμη του λατρευτού μας Ιεράρχη, αποδίδοντας πολλές ευχαριστίες στην οικογένεια του εκλιπόντος για την εμπιστοσύνη, και ιδιαίτερα στον ανιψιό του, συνάδελφο δικηγόρο κ. Νικόλαο Καλλιούρη.  

 

Από το Σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»

 

 
© 2010 Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ρέθυμνο, Κρήτη - Τηλεφωνικό Κέντρο 28310 22415 - Fax 28310 28557
 

Ρέθυμνο 

HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno 

Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες